Convingerile adventistilor de ziua a saptea sunt profund inradacinate in invatatura biblica. Toate aspectele marturisirii lor de credinta sunt intemeiate pe Scriptura si sunt rodul cercetarii profunde a acesteia cu rugaciune staruitoare si sub calauzirea Duhului Sfant.

perm_identity Nume:  Numele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea evidentiaza doua credinte fundamentale. Astfel „Adventista” reflecta convingerea noastra in apropierea intoarcerii lui Isus Hristos (lat. adventus = venire). „De ziua a saptea” se refera la respectarea zilei a saptea a saptamanii, sambata, ca zi de odihna si de inchinare in conformitate cu invatatura originala a Bibliei. Aceasta zi mai poarta si numele de Sabat. Aceste referiri indica importanta si locul special pe care-l ocupa invataturile amintite in viata Bisericii, definindu-ne identitatea. A doua venire a Domnului Isus pentru răscumpararea celor neprihaniti, asa cum afirma crezul crestin, este fericita noastra nadejde. In intelegerea noastra, aceasta nadejde implica o pregatire care presupune armonizarea vietii cu vointa descoperita a lui Dumnezeu. Isus Hristos va veni in mod personal, iar acest eveniment va fi vizibil la scara mondiala – „acest Isus care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer” (Faptele Apostolilor 1:11). Implinirea profetiilor si situatia actuala a omenirii arata ca venirea lui Isus Hristos este iminenta. Timpul acestui eveniment nu a fost descoperit, de aceea suntem indemnati sa fim gata. Prin mentionarea zilei a saptea in numele Bisericii, noi evidentiem ca facem din respectarea acestei zile o placuta recunoastere a faptului ca Dumnezeu este Creatorul si Suveranul nostru, exprimandu-ne astfel loialitatea fata de Cel care „in sase zile a facut cerurile si pamantul si marea… iar in ziua a saptea S-a odihnit” (Exod 20:11). Petrecem aceasta zi in comuniune cu El prin inchinare, rugaciune, studiu si meditatie asupra Cuvantului Sau. Noi consideram ca pazirea, in sine, a Sambetei (Sabatului) nu ne mantuieste si intelegem ca oricine intra in odihna la care ii invita Dumnezeu „se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit si Dumnezeu de lucrarile Sale” (Evrei 4:10). Gasim deci in odihna de Sabat, o eliberare de oboseala fizica si de stresul cotidian, dar mai ales o odihna spirituala, o pregustare a celei vesnice.

assignmentMisiune:  Misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea este aceea de a proclama tuturor oamenilor evanghelia vesnica, in contextul soliilor celor trei ingeri din Apocalips 14:6-12, conducandu-i sa Il accepte pe Isus ca Mantuitor personal si sa se uneasca cu biserica Lui, sprijinindu-i in a se pregati pentru apropiata Sa revenire. Noi realizam aceasta misiune prin indrumarea Duhului Sfant prin: • Predicare: Acceptand misiunea lui Hristos (Matei 28:18-20), transmitem lumii mesajul unui Dumnezeu iubitor, descoperit pe deplin prin lucrarea si moartea ispasitoare a Fiului Sau. Recunoscand Biblia ca fiind Descoperirea voii lui Dumnezeu, ii prezentam mesajul intreg, inclusiv cea de-a doua venire a lui Hristos si valabilitatea autoritatii Legii celor zece porunci • Invatare: Fiind constienti ca dezvoltarea mintii si a caracterului este esentiala in planul lui Dumnezeu privind rascumpararea omului, noi promovam dezvoltarea unei intelegeri mature a lui Dumnezeu si a relatiei cu El, a Cuvantului Sau si a Universului creat • Vindecare: Afirmand accentul Bibliei asupra starii de bine a intregii persoane, facem din pastrarea sanatatii si vindecarea celor bolnavi o prioritate, iar prin slujirea celor saraci si apasati, cooperam cu Creatorul in lucrarea de restaurare.

account_balanceLogo : Alegerea logo-ului Bisericii reflecta valorile esentiale pe care adventistii de ziua a saptea le pretuiesc. Biblia, formeaza baza si reprezinta fundamentul biblic al credintei noastre. Faptul ca Biblia este intr-o pozitie complet deschisa, transmite mesajul acceptarii totale a Cuvantului lui Dumnezeu prin studiere si aplicare permanenta. In centru se afla Crucea, reprezentand Evanghelia Salvarii si sacrificiul lui Hristos, subliniind astfel locul central pe care il ocupa in credinta noastra. De la Cruce catre varful desenului se evidentiaza trei linii ce inconjoara o sfera imaginara (pamantul) sugerand atat flacarile Duhului Sfant, mesagerul Adevarului, cat si pe cei trei ingeri din Apocalipsa capitolul 14 inconjurand globul pamantesc si misiunea noastra de a duce Evanghelia in toata lumea. Speram ca acest logo desi este o reprezentare foarte simpla a credintelor si valorilor fundamentale ale adventistilor, sa fie un simbol reprezentativ al mesajului adventist pentru lume.

dashboardValori fundamentale : Planul strategic al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea identifica trei valori fundamentale – unitate, crestere si calitatea vietii – ca si chei pentru trasa viitorul si misiunea bisericii. Aceasta abordare sustine rolul vital al fiecarui membru al bisericii în definirea identitatii bisericii si implicarea în misiunea sa. Unitatea: Ca familie mondiala de credinciosi împartasim credinte comune, bazate pe Biblie, îmbratisam diversitatea, implicam toti membrii în misiunea si sustinerea organizatiei. Cresterea: Prin martori activi, implicati, împartasim mesajul sperantei si salvarea prin Isus Hristos, oferind un serviciu din inima în comunitati si înfiintand congregatii în toata lumea. Calitatea vietii: Noi reflectam exemplul lui Isus Hristos în vietile noastre: în studiul Bibliei, rugaciune, închinare individuala si colectiva, în actiunile si practica a ceea ce credem.

groupAditudinea sociala: Una dintre caracteristicile esentiale pentru adventisti este increderea. Chiar daca neparticiparea la petrecerile “clasice” si lipsa unor atractii “de societate” ca fumatul si consumul de alcool lipsesc cu desavarsire din activitatile lor facandu-i astfel nepopulari de cele mai multe ori rolurile cheie si care necesita oameni corecti le sunt atribuite. In schimb, activitatile recreative sunt incurajate si organizate in toate bisericile. Astfel copii adventisti (dar nu numai) au ocazia sa cunoasca natura si sa isi dezvolte talentele de la cele mai mici varste in programe speciale realizate de Departamentul de Tineret. Aceste programe urmaresc dezvoltarea personala, cunoasterea naturii si a specializarilor in diverse activitati (peste 40) dar si transmiterea valorilor morale de baza cum ar fi: cinstea, respectul, altruismul, curajul, ordinea si punctualitatea. Se poate spune fara a exagera in niciun fel ca acesti copii si adolescenti sunt mult mai pregatiti sa se implice in societate si in activitatile economice si de conducere decat copii care nu participa la cursuri de pregatire de acest fel. Mai multe detalii despre aceste programe se pot gasi pe pagina departamentului de tineret.