Sursa egoismului in jonctiunea temporoparietală a creierului sau in inima?


Matei 15.9 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
Egoismul actioneaza ca o pandemie ucigatoare in societatea secolului XXI , este caracatita care vrea sa -si intinda tentacule asupra  fiecarui locuitor al planetei  Criticam, acuzam…pedepsim si iar acuzam.Cine este mai bun ca noi , cu siguranta ascunde  ceva rau in viata lui ui. Realizările celorlați ne fac mai triști.  Suntem din ce in ce mai putin  toleranti cu cei din jur. Ne intrebam oare de ce? 
Biblia spune in Matei 15.9 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.  Cercetatorii de la  de la Universitatea din Zurich sustin ca egoismul se formează în locul numit joncţiunea temporoparietală.: „Joncţiunea temporoparietală nu este o descoperire recentă. Cu ceva timp în urmă s-a constat că regiunea este implicată în procesul de luare a deciziilor. Studii anterioare au descoperit că perturbările de la nivelul acestei arii au impact asupra capacităţii noastre de a lua decizii. De asemenea, se pare că joncţiunea temporoparietală are legătură şi cu empatia, capacitatea de a te putea transpune „în pielea altcuiva” pentru a înţelege trăirile celuilalt.” http://www.descopera.ro Ellen G Whithe ne explica  in cartea Calea catre Hristos  o cauza a egoismului  fiind lipsa iubirii adevarate si ne ofera ai solutia pentru acest flagel Egoismul a aparut ca un substitut al iubirii adevarate
  • La început, omul a fost înzestrat cu puteri nobile şi cu o minte bine echilibrată. Ca fiinţă, el era desăvârşit şi în deplină armonie cu Dumnezeu. Gândurile lui erau curate, iar scopurile sale, sfinte. Dar prin neascultare, puterile sale au ajuns pervertite, iar egoismul a luat locul iubirii. Prin păcat, el a ajuns atât de slab, încât îi era imposibil, în propria sa putere, să reziste puterii răului. El a devenit rob al lui Satana şi ar fi rămas astfel pentru totdeauna, dacă Dumnezeu n-ar fi intervenit în mod special. A fost scopul ispititorului de a zădărnici planul divin prin crearea omului şi a umple pământul cu vaiet şi pustiire ca apoi, arătând spre toate aceste rele, să le prezinte ca fiind rezultatul faptului că Dumnezeu a creat pe om.Calea către Hristos pagina 2
Solutia divina :Cultivarea iubirii
  •  – Noi trebuie să cultivăm iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni, deoarece aceasta este tot atât de preţioasă precum aurul. Este necesar să oferim cea mai bună reprezentare a caracterului unei religii pure şi neîntinate, care este opusul egoismului atât în ceea ce priveşte natura, cât şi cerinţele ei.