Sanatatea crestinului prin ordine


 Dezordinea afecteaza grav starea de sanatate,. Duce la izolare, intimidare, oboseala si impiedica evolutia personala. In acelasi timp iti vei pierde credibilitatea,  nu vei mai putea sa iei deciziile corecte in viata. Cum poate un crestin sa lupte cu dezordinea din propria  viata?   „Dezordinea din casa te face sa te simti obosit
 • Majoritatea persoanelor care sunt dezordonate si au o casa neingrijita spun ca nu au energia necesara pentru a face curatenie.  Lipsa energiei si oboseala cronica  sunt insa cauzate tocmai de dezordinea din casa.Fericirea nu se găseşte într-o etalare searbădă. Cu cât este mai simplu de întreţinut ordinea într-o casă ordonată, cu atât va fi mai fericită acea casă.
Dezordinea te impiedica sa evoluezi
 • Atunci cand intreaga locuinta este in dezordine, nu vei mai avea spatiu pentru lucruri noi in viata ta.  Vei fi stresat in continuare de aceleasi probleme pe care le ai de mai multa vreme.Curatenia in locuinta te va ajuta sa te confrunti direct cu problemele care te-au agasat  in trecut si sa incerci sa le rezolvi.
Dezordinea favorizeaza acumularea de kilograme in plus
 • Persoanele ale caror locuinte sunt dezordonate au tendinta sa fie supraponderale. Specialistii sunt de parere ca atat grasimea corporala, cat si dezordinea sunt forme de autoprotectie. Prin acumularea de straturi de grasime sau dezordine in jurul nostru, speram sa ne protejam si sa evitam socurile vietii.
Dezordinea poate provoca confuzie
 •  Atunci cand incepi sa faci curatenie, vei incepe sa gandesti mult mai clar, iar deciziiile pe care trebuie sa le iei in viata vor deveni mult mai usoare. Curatenia din locuinta este unul dintre cele mai importante lucruri care te vor ajuta sa descoperi toate oportunitatile vietii.
Dezordinea afecteaza modul in care oamenii te trateaza
 •  Daca te apreciezi si ai grija de propriul aspect si propria sanatate, oamenii din jurul tau se vor purta frumos cu tine.Daca esti lenes, nu ai grija de tine si de locuinta ta si lasi ca dezordinea sa iti acapareze viata, vei atrage in permanenta oameni care se vor purta urat cu tine.
Dezordinea te face sa te simti rusinat
 • Daca ai ajuns in stadiul in care locuinta ta este o dezordine generala, te vei simti rusinat si vei evita sa inviti acasa prieteni sau membri ai familiei.Poti trai in dezordine o perioada lunga de timp, insa izolarea de societate si evitarea intalnirilor cu prietenii tai pot duce la probleme grave de sanatate. In plus, iti vei pierde increderea in fortele proprii, iar calitatea generala a vietii va fi grav afectata.71:1 cel mai bun sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Zâmbetul şi seninătatea nu dispar de pe feţele lor. Religia nu îl face pe om aspru şi necioplit, neglijent,dezordonat şi lipsit de amabilitate; dimpotrivă, ea îl înalţă şi îl înnobilează, îi rafinează gustul, îi sfinţeşte judecata şi îl face potrivit pentru societatea îngerilor din ceruri şi pentru căminul pe care Domnul Isus S-a dus să i-l pregătească.
sursa : http://sanatate.acasa.ro/

 [box] Citate EGW[/box]

Religia singurul remediu pentru a reface ordinea in  viata

 • 206:3 Vegheaţi ca să nu păcătuiţi. Ţineţi-vă în frâu limba. Căutaţi ocazii de a face bine şi de a binecuvânta pe oameni privind totdeauna la Domnul Isus, crescând în harul şi cunoştinţa adevărului. Dacă doriţi viaţa de sus, trebuie să trăiţi acum viaţa de sus în viaţa de jos, din această lume. Noi lucrăm pentru această viaţă şi pentru veşnicie. O viaţă bine clădită se formează vieţuind după planul adăugirii, adunând har după har în fapte bune, în credinţă, răbdare, cumpătare, bunăvoinţă, curaj şi tăgăduire de sine. Voi sunteţi casa lui Dumnezeu. Voi sunteţi clădirea lui Dumnezeu. Dacă învăţaţi de la Hristos, nu veţi fi o combinare dezordonată de lucruri opuse şi neconsecvente astăzi serioşi şi evlavioşi, mâine nepăsători şi uşuratici.
Religia inobileaza  si aduce ordine in viata 
 • 71:1 cel mai bun sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Zâmbetul şi seninătatea nu dispar de pe feţele lor. Religia nu îl face pe om aspru şi necioplit, neglijent,dezordonat şi lipsit de amabilitate; dimpotrivă, ea îl înalţă şi îl înnobilează, îi rafinează gustul, îi sfinţeşte judecata şi îl face potrivit pentru societatea îngerilor din ceruri şi pentru căminul pe care Domnul Isus S-a dus să i-l pregătească.
Puneti-va tinte inalte
 •  Voi sunteţi sub obligaţia lui Dumnezeu de a fi întotdeauna modele de decenţă în căminul vostru… Aminteşte-ţi că în cer nu este dezordine, iar căminul tău ar trebui să fie un cer, pe pământ. Aminteşte-ţi că, făcând cu credincioşie, zi de zi, lucrurile mici ce sunt de făcut în cămin, eşti împreună lucrător cu Dumnezeu, desăvârşind un caracter creştin. (L. 47a, 1902
Neglijenta este pacat
 •  Mulţi cred că neglijenţele nu ar trebui condamnate. Aceasta este o mare greşeală. Neglijenţa este păcat. Ea duce la multe greşeli grosolane şi la multă dezordine. Minţii trebuie să i se dea însărcinări; ea trebuie disciplinată până când va reuşi să păstreze ce i s-a încredinţat.Mărturii pentru comunitate vol.3
Pregatirea pentru Sabat un exercitiu al ordinii
 •  Orele preţioase ale Sabatului să nu fie irosite rămânând în pat. În Sabat de dimineaţă, familia ar trebui să se trezească mai devreme. Dacă se scoală mai târziu are loc o dezordine şi grabă în pregătirea pentru gustarea de dimineaţă şi pentru Şcoala de Sabat. Se loc la o stare de grabă, de îmbulzeală şi nerăbdare. În felul acesta apar în familie simţăminte nesfinte. Sabatul profanat în felul acesta, ajunge o povară, iar sosirea lui este mai mult temută decât dorită.
 • Minte Caracter şi Personalitate vol.2
Dezordinea şi nedesăvârşirea cuvintelor şi caracterului omenesc pot fi restabilite numai prin Domnul Isus Hristos
 •   Aveţi nevoie de un nivel de gândire substanţial mai înalt şi de obiective cu mult mai înalte decât cele pentru care v – aţi luptat în trecut. Dezordinea şi nedesăvârşirea cuvintelor şi caracterului omenesc pot fi restabilite numai prin Domnul Isus Hristos. De aceea, El trebuie să fie obiectul contemplaţiei şi al conversaţiei voastre. Dacă doriţi să înţelegeţi marele plan de răscumpărare, trebuie să aveţi un mod de gândire şi acţiune cu mult mai înalt. – MS 13, 1897
Gândurile voastre trebuie aduse în subordonare faţă de voinţa lui Dumnezeu
 • Ar trebui să vă ţineţi departe de tărâmul încântător al lui Satana şi să nu îngăduiţi minţii voastre să fie distrasă de la supunerea faţă de Dumnezeu. Prin Hristos, puteţi şi trebuie să fiţi fericiţi şi ar trebui să dobândiţi obiceiul controlului de sine. Chiar şi gândurile voastre trebuie aduse în subordonare faţă de voinţa lui Dumnezeu şi sentimentele voastre sub controlul raţiunii şi al religiei. Imaginaţia nu v-a fost dată pentru ca să-i permiteţi să alerge în dezordine şi pentru a avea propriile ei căi, fără să faceţi nici un efort de a o disciplina. Dacă gândurile sunt greşite, sentimentele vor fi greşite, iar gândurile şi sentimentele, împreună constituie caracterul moral. Când hotărâţi, în calitate de creştini, că nu vi se cere să vă controlaţi gândurile şi sentimentele, sunteţi aduşi sub influenţa îngerilor răi şi invitaţi atât prezenţa, cât şi controlul lor. Dacă cedaţi în faţa impresiilor voastre şi permiteţi gândurilor voastre să urmeze cursul suspiciunii, îndoielii şi nemulţumirii, veţi fi printre cei mai nefericiţi dintre muritori şi viaţa voastră se va dovedi un eşec. – 5T 310