Rugaciunea unei femei intelepte


Doamne, Tu stii mai bine decat mine, ca zi de zi, putin cate putin, imbatranesc, si intr-o zi voi ajunge sa fiu poate, foarte batrana. Nu permite Te rog, sa ma fac o sarlatana si sa prind obiceiul de a crede ca am datoria sa spun intotdeauna ceva, despre orice si pe orice tema.

Elibereaza-ma de puternica dorinta de a vrea sa aranjez vietile tuturor celorlalti dupa criteriile mele.

Ajuta-ma sa fiu ganditoare, dar un taciturna; dispusa sa ajut, dar nu sa comand.

Cu bagajul de experienta si intelepciune acumulat in atatia ani, mi se pare o pierdere sa nu il folosesc.  Te rog, pastreaza-mi mintea departe de placerea de a-i plictisi pe cei din jurul meu cu prea multe detalii fara importanta. Da-mi aripi pentru a merge direct la tinta.

Pazeste-mi buzele ca sa nu vorbeasca neincetat despre durerile si suferintele mele. Toate aceste lucruri se inmultesc pe zi ce trece, la fel ca si placerea mea de a vorbi despre ele.

Mai cer si darul de a asculta cu rabdare problemele celor din jur si de a-i face sa se simta importanti si ascultati cu bucurie.

Invata-ma minunata lectie ca uneori e posibil sa gresesc si eu.

Da-mi Te rog un caracter dulce si amabil  care sa nu simta nevoia de a critica.

Nu vreau sa fiu “sfanta”, dar nici sa ma transform intr-o batrana acra.

Ajuta-ma sa iau de la viata toata bucuria si veselia posibila. Ne inconjoara atatea lucruri frumoase si amuzante, ca nu vreau sa pierd niciunul !

AMIN