Periajul uscat al pielii


Ai auzit despre periajul uscat a pielii? Daca nu, atunci trebuie sa stii ca acest obicei acţionează asupra sistemului limfatic, ajutându-l să elimine toxinele din corp, după cum explică medicul Robert Morse în cartea sa „Să trăim sănătos fără toxine”. In fiecare zi milioane de celule moarte se desprind de pe pielea noastra si noi celule le iau locul. Procesul acesta face parte din procesul de regenerare al organismului. Celulele moarte sunt prezente pe lenjerie, in casa, in praful de pe mobile, peste tot in jurul nostru. Pentru a ajuta pielea sa se regenereze mai usor si pentru a isi pastra elasticitatea, putem recurge la periajul uscat al pielii.

Avem nevoie de o perie din fibră vegetală şi cu o coadă mai lungă pentru a ne uşura munca. Nu folositi perii de plastic ci numai cu fire naturale!

Specialistii ne recomandă să începem periajul pielii dinspre extremităţi înspre zona centrală a corpului şi să recurgem la acest obicei înainte de a intra la duş. Celulele moarte de la suprafaţa pielii sunt îndepărtate, iar crema pe care o vom folosi pentru hidratare va fi complet absorbită în piele. Un lucru important este ca si cremele pe care le folosim sa fie cat mai naturale pentru ca atunci cand ele vor fi aplicate, de dorit pe pielea umeda, acestea sa poate sa hraneasca eficient pielea. O reteta simpla de amestec de uleiuri care ar putea hidrata pielea este acesta : 50 ml ulei jojoba si 10 picaturi ulei eteric la alegere – preferabil uleiul de paciuli, de mandarine, Neroli, uleiul de lamaie, uleiul de smirna, de trandafiri sau levantica.