Frumusete din toata lumea – sfaturi


Ştiai că usturoiul întăreşte unghiile, coada şoricelului tratează vergeturile sau că migdalele sunt considerate un exfoliant minunat? Află aici cateva mici trucuri ale  femeilor din diferite colţuri ale lumii.

Spania: Suc de afine pentru un păr strălucitor. Sucul de afine poate să fie pulverizat pe părul închis la culoare, iar cel de lămâie pentru părul blond.

Australia: Rădăcină de coada şoricelului pentru vergeturi. Rădăcina de coada şoricelului a fost folosită dintotdeauna de australience pentru a trata vergeturile, deoarece are proprietăţi hidratante şi antiinflamatorii.

Egipt: Exfoliant cu migdale măcinate. Femeile din Egipt folosesc migdalele pentru a-şi menţine pielea catifelată şi hidratată. Amestecă migdale măcinate cu puţin lapte şi exfoliază pielea cu acest scrub.

Republica Dominicană: Usturoi pentru întărirea unghiilor. Femeile din Republica Dominicană îşi întăresc unghiile cu ajutorul unei mixturi: usturoi lăsat la macerat o săptămână în lacul de unghii.

Japonia: Chilli pentru picioarele obosite. Este revigorant pentru picioarele obosite. Femeile din Japonia folosesc pulberea de chilli amestecată în apă fierbinte. Relaxează-ţi picioarele 10 minute în această mixtură şi vei scăpa de senzaţia de picioare grele.

Africa de Sud: Mierea de albine pentru un păr hidratat. Mierea de albine menţine părul hidratat şi este indicată în diverse măşti pentru a avea părul sănătos. Amestecă mierea cu ulei de măsline şi un gălbenuş. Masează părul cu această mască, las-o să acţioneze 30 de minute, după care îndepărteaz-o cu ajutorul unui şampon blând.

Belize: Uleiul de cocos pentru piele şi păr. Este un antioxidant senzaţional, hidratează intens pielea şi are proprietăţi anti-îmbătrânire. Este folosit de secole pentru efectele protectoare împotriva radiaţiilor solare.

Chile: Pastă de struguri cu făină pentru un ten luminos. Această mască este potrivită pentru tenul obosit. Se lasă pe faţă timp de 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.